Здравейте! В момента съм по майчинство за отглеждане на дете до 2 години. Планирам да се върна на работа, за което ще получавам 50% от обезщетението. Въпроса ми е до кога- докато детето тръгне на ясла или докато навърши 2 години? Съответно какви документи ще са ми необходими? Задавам въпрос тук, защото получавам различни. отговори, последният от които е,че има законодателни промени.  Благодаря
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тази тема точно, но ще съм благодарна ако някой е запознат, да отговори  :wink1: Може ли към ТД по чл. 233б, сключен с ДБТ, да се направи анекс преди да е изтекъл, по чл. 67 ал.1 от КТ?
До колкото съм запозната, сключва се договор, със срок на изпитание. Да, застъпват се периодите, ако тепърва сключа такъв. Какво означава това, че НОИ ще плаща само до 410 дни? Да разбирам ли,че няма да имам право на обезщетение за отглеждане на дете до навършване на две години?
Здравейте, моят казус е следния: безработна съм от 01.12.2016г. Регистрирах се в Бюро по труда и имам право на обезщетение от борса до 15.08.2017г. В последствие, разбрах, че съм бременна, термина ми е в края на юли месец. Доколкото разбрах от прочетеното до тук, ще имам право на майчинство, при положение, че бъда назначена на трудов договор. Очаквам сключване на договор по програма "Младежка заетост", финансирана от ЕС. Притеснението ми е, че бременността ми започва да личи. Има ли вероятност работодателят да откаже подписване на този договор? Как е най- удачно според вас да постъпя?